Aa

Aa

Министар Вулин се састао са шефом Канцеларије УНХЦР-а у Србији

Министар Вулин се састао са шефом Канцеларије УНХЦР-а у Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са шефом Канцеларије УНХЦР-а у Србији, Хансом Фридрихом Шодером.


На састанку је било речи о тренутној ситуацији са којом се Србија суочава у вези са великим приливом избеглица и азиланта. Шеф Канцеларије УНХЦР-а у Србији је похвалио начин на који се наша земља опходи према избеглицама и одговорио на наш захтев за помоћ у храни, лековима и превозу до центара за азил и привременог смештаја. Поздрављајући именовање министра Вулина за координатора Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова, Ханс Фридрих Шодер је указао на моделе решавања сличних проблема у другим земљама.

Министар Вулин и шеф Представништва УНХЦР-а у Србији сложили су се да, с обзиром да је координатор међународног одговора на прилив избеглица, Агенција за избеглице УН може одиграти корисну улогу и у пружању подршке напорима Владе Републике Србије да координира одговор Србије, како унутар земље, тако и са спољним партнерима.