Aa

Aa

Министар Вулин се састао са регионалном директорком УНИЦЕФ-а, Мари-Пјер Поарије

Министар Вулин се састао са регионалном директорком УНИЦЕФ-а, Мари-Пјер Поарије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са директорком УНИЦЕФ-oве Регионалне канцеларије у Женеви за Централну и Источну Европу и Заједницу независних држава, Мари-Пјер Поарије. Састанку су присуствовали и директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији, Мишел Сен Ло, и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић.


Регионална директорка УНИЦЕФ-а је похвалила резултате које је Србија постигла на пољу реформе система дечије заштите, јер је стопа смештаја деце у институционалну заштиту једна од најнижих у Европи. Савремени приступ развоју хранитељства је дао јако добре резултате и Србија би, према речима Мари-Пјер Поарије, са својим искуствима у овој области требало да упозна и друге чланице УНИЦЕФ-а.
На састанку се разговарало и о породичном сараднику − новој услузи у нашем систему социјалне заштите, чији је циљ очување породица у ризику и превенција одвајања деце од њихових породица. Министар Вулин је рекао да се у Србији веома тешко одлучујемо да се породици одузме дете, и да ниједно дете родитељима није одузето због сиромаштва, већ само када је тешко малтретирано или је жртва насиља.