Aa

Aa

Министар Вулин се састао са представницима међународне хуманитарне организације „Care International“

Министар Вулин се састао са представницима међународне хуманитарне организације „Care International“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са представницима Међународне хуманитарне организације „Care International“. Тема састанка била је актуелна мигрантска криза и модалитети даље сарадње Министарства и организације „Care International“ на подршци мигрантској популацији у Србији.Министар Вулин се захвалио на досадашњој помоћи коју је ова организација пружила не само у збрињавању миграната, већ и на пројектима социјалног укључивања угрожених категорија становништва.


Министар је рекао да пружа подршку даљем раду „Care International“ у Србији и да цени разумевање које је ова организација показала за потребе локалних заједница суочених са повећаним приливом миграната. Ми смо се од самог почетка кризе трудили да на одговоран и хуман начин одговоримо на потребе миграната и тако ћемо и наставити, нагласио је Вулин, истакавши да је у том смислу свака подршка добродошла.
Генерални секретар „Care International-а“, Волфганг Јаман, је рекао да је импресиониран напорима Владе Србије и учешћем великог броја волонтера на терену. Он је нагласио да је „Care International“ спреман да помогне и у случају већег прилива миграната него што је то био случај до сада, јер располажу значајним фондовима и раде на пројектима који ће имати за циљ очување људског достојанства, али истовремено и конкретну подршку локалном становништу.