Aa

Aa

Министар Вулин се састао са директором УНИЦЕФ-а у РС

Министар Вулин се састао са директором УНИЦЕФ-а у РС

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са директором канцеларије УНИЦЕФ-а у Републици Србији, Мишелом Сен Лоом, са којим је разговарао о плановима Министарства у погледу унапређења система дечије заштите и даљој сарадњи са том организацијом Уједињених нација.

На састанку је било речи о даљим плановима министарства у области унапређења права детета, пре свега у области социјалне заштите, даљем процесу деинституционализације, унапређењу услуга у заједници за децу са сметњама у развоју и даљој подршци породици у Србији.

Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и правде Владе Републике Србије у наредном периоду, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, спроводиће пројекат унапређења система социјалне заштите и правосуђа у најбољем интересу детета, који је финансиран од стране Европске уније кроз програм ИПА 2013.

Мишел Сан Ло је изјавио да постоји одлична сарадња институција Владе Републике Србије са УНИЦЕФ-ом и да је Министарство рада најближи партнер овој међународној организацији.

Министар Вулин се захвалио на брзој реакцији и помоћи УНИЦЕФ-а угроженима у поплавама, а Мишел Сен Ло је одао признање Влади РС на брзом реаговању у спасавању унесрећених.