Aa

Aa

Министар Вулин се састао са делегацијом ММФ-а

Министар Вулин се састао са делегацијом ММФ-а

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састаo се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда коју је предводио Џејмс Руф.


Главне теме састанка су биле: тржиште рада, активне мере политике запошљавања и систем социјалне заштите.
Представници ММФ-а су изразили велико задовољство због резултата постигнутих у протеклом периоду, посебно због значајног повећања запослености и смањења стопе назапослености, и захвалили су се на одличној сарадњи коју имају са овим Министарством.
Министар Вулин је истакао да је у фокусу политике запошљавања у овој години подршка приватном сектору и подстицање запошљавања првенствено теже запошљивих особа са евиденције НСЗ. Мере активне политике запошљавања које се реализују имају за циљ промовисање и подстицање формалног запошљавања, што утиче на смањење рада у неформалној економији.
До раста запослености је дошло првенствено у пољопривредним делатностима и прерађивачкој индустрији, a истовремено се повећала запосленост младих. У реализацији активности неопходних за спровођење националног програма са сузбијање сиве економије такође активно учествује и Инспекторат за рад.