Aa

Aa

Министар Вулин се састао са амбасадором Словеније

Министар Вулин се састао са амбасадором Словеније

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са амбасадором Републике Словеније у Србији, Владимиром Гаспаричем.


Министар Вулин је изнео забринутост због актуелних дешавања у вези са рудником „Трепча“ и покушајем отимања српске имовине на Косову и Метохији, а посебно због наставка такве политике Приштине, јер је пре два дана усвојен Закон о стратешким инвестицијама који је врло штетан по интересе српског народа и српску имовину на КиМ.
На састанку се разговарало и о актуелној мигрантској кризи и амбасадор Гаспарич је похвалио начин на који се Србија опходи у овој ситуацији. Министар Вулин је истакао да је Србији неопходна директна буџетска подршка за превазилажење последица мигрантске кризe, те да од Брисела очекујемо да нас у овој ситуацији третира као и земље чланице ЕУ.
Саговорници су изразили задовољство и због предстојеће заједничке седнице влада Републике Србије и Републике Словеније, на којој ће се разговарати о свему што може допринети јачању односа две државе.