Aa

Aa

Министар Вулин: Радници неће остати на улици

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: Радници неће остати на улици

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да је Жељко Сертић одличан кандидат за министра привреде, да ће његов први задатак бити предузећа у реструктурирању, али да нико од 44.000 запослених који раде у њима неће остати на улици.

Вулин је новинарима након скупа "Заштита мајчинства у Србији" рекао да је циљ владе да што више тих предузећа настави да ради, да нађу стратешког партнера или новог власника, а да за оне који то не буду могли постоји социјални програм.

"Они који не буду могли да пронађу стратешког партнера за њих постоји социјални програм и о њима ће министарство рада водити рачуна. Нико неће остати на улици", рекао је Вулин.

Он је додао да свако отпуштање радника представља велики притисак на министарство рада и социјалне заштите, јер је то прва адреса на коју се они обраћају.

Наравно, каже Вулин, ми смо за то спремни, кроз ребаланс буџета и уз помоћ коју нам максимално пружа Министарство финансија.

Вулин сматра да је Сертић одличан кандидат, да је реч о човеку који је цео живот провео у привреди и који има конкретне резултате иза себе.