Aa

Aa

Министар Вулин присуствовао обележавању петогодишњице рада Српско-руског хуманитарног центра

Министар Вулин присуствовао обележавању петогодишњице рада Српско-руског хуманитарног центра

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, најавио је данас током обележавања петогодишњице рада Српско-руског хуманитарног центра у Нишу да ће у наредном периоду Министарство за рад и Центар унапредити своју сарадњу.


Министар Вулин је честитао припадницима Центра јубилеј и захвалио им се за храброст, солидарност, и за то што су били уз Србију кад год је било тешко.
Вулин се припадницима Српско-руског хуманитарног центра захвалио зато што су били ту када је мигрантска криза била на самом почетку, и пре него што су многи препознали колико је потребна помоћ Србији.
„Министарство рада је веома поносно на сарадњу са Министарством за ванредне ситуације Руске федерације. Били смо увек ту кад је потребно и заједно смо на страни људи, на страни оних којима је помоћ била потребна“.
Вулин је најавио да ће у наредном периоду Министарство за рад и Српско-руски хуманитарни центар наставити да раде и да ће унапредити своју сарадњу. Министар је најавио и успостављање заједничке обуке у области здравља и заштите на раду, односно безбедности на раду.
„Учинићемо напор да омогућимо нашим послодавцима и радницима да се обуче за све оне ствари које су потребне да би безбедност наших радника и безбедност радног процеса била боља и да би била унапређена.“
Министар је рекао да Србија неће заборавити помоћ Русије и да „смо веома поносни на сарадњу и на то што ће се она и даље развијати“:
„Слушали смо пуно злонамерних прича о Центру. Слушали смо приче о томе како је овај Центар све само не хуманитарни, али као што можете да се уверите, он има само једну сврху, а то је да буде уз људе којима је тешко и који пате“.