Aa

Aa

Министар Вулин: Приоритет борба против незапослености

Министар Вулин: Приоритет борба против незапослености

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запосљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је данас да се наставља рад на стратешким приоритетима политике а на првом месту борбу против незапослености.

Тиме сам најзадовољнији, рекао је Вулин новинарима након што је премијер Александар Вуцић представио резултате 100 дана рада владе, и додао да очекује наставак опадања стопе незапослености.

Он је додао да је борба против сиве економије у 100 дана дала такође значајне резултате истакавши да је у том периоду извршено више од 13.000 инспекцијских надзора, затечено 5.000 радника који су радили на црно, а више од 4.000 људи захваљујући томе запослено...

"Сва социјална давања се исплаћују на време у складу са законом. Ниједно није смањено а када су у питању доприоноси - знацајано су повећани и иду преко предвиђеног плана", додао је Вулин.

Кад су пензије у питању, успели да прикупимо за 2.9 одсто више него што је планирано и тиме повукли скоро три милијарде динара мање за дотације за пензије него што је планирано, истиче Вулин.

Вулин је додао и да је повећана минимална цена рада и нагласио да се први пут десило да је то урађено уз масималну сагласност и синдиката и послодаваца и државе.

"Наставићемо са борбом против незапослености - мера успеха и ове и сваке будуће владе биће у којој мери смо успели да смањимо незапосленост и запослимо превасходно младе људе", рекао је Вулин.