Aa

Aa

Министар Вулин посетио повређену радницу и полицајца

Министар Вулин посетио повређену радницу и полицајца

Читај ми

АЛЕКСИНАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је данас у Алексинцу Центар за социјални рад и повређене, радницу тог центра Гордану Станојевић и полицајца Марка Станковића.

Радницу центра и полицајца повредила је јуче четрнаестогодишња девојчица која их је по лицу испрскала соном киселином.

Вулин је рекао да је поносан на радницу и полицајца, јер у њиховом наступу и речима није осетио бес и неразумевање, а полицајац није употребио прекомерну силу иако је био поливен соном киселином.
"Они то дете разумеју, ма шта оно урадило", казао је Вулин новинарима после разговора са повређенима и руководством и запосленима у алексиначком Центру за социјални рад.

Вулин је приметио да кад год се деси нешто ружно, по правилу за то буду оптужени радници центара за социјални рад или евентуално полиција.
"Социјални радник је једини који се овим детеом бави, једини који се бави сваком несрећом у овој земљи, а полицајац је једини који стоји између нас и сваког девијатног понашања", казао је министар апелујући да то треба и мора да се цени и да ти људи не морају сваки пут да буду поливени соном киселином да би разумели колико они раде тежак посао.

Вулин је поручио да "пре него што се баците каменом на центар или МУП, размислите".

Он је рекао да се мора радити на повећању система безбедности у самим центрима за социјални рад, као и да ни од једног социјалног радника није чуо да је одбио да иде на терен због ових или оних тешкоћа.
"Социјални радници не траже да прате наоружани чувари кад иду на посао, социјални радници ће ући у сваку кућу и код сваког човека, они људе деле само на оне којима је помоћ потребна и оне којима помоћ није потребна", казао је министар.

Социјални радник поставља само једно питање, да ли је човек у невољи, додао је Вулин који је пренео поздраве и захвалност и министра унутрашњих послава Небојше Стефановића који је повређенима пожелео брз опоравак.

Повређена радница Гордана Станојевић, која је пред пензијом, рекла је да не памти овакав екцес, а полицајац да је са колегом дошао на интервенцију и да је девојчица извадила течност и рекла да је сона киселина.

Гордана је напоменула да има повреде по лицу, а да су јој очи заштитиле наочаре. Поступили смо у складу са законом без употребе прекомерне силе, мени је одмах указана лекарска помоћ и очекујем да се убрзо вратим редовном послу, рекао је повређени Марко Станковић који је испрскан по оку и лицу.

Девојчица је била корисник Центра за социјални рад и како је речено, живела је са мајком која је особа са инвалидитетом.

Разговору у Центру за социјални рад присуствовало је и руководство општиине.