Aa

Aa

Министар Вулин посетио одмаралиште Црвеног крста у Баошићима

Министар Вулин посетио одмаралиште Црвеног крста у Баошићима

Читај ми

БАОШИЋИ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је данас социјално угрожену децу која бораве у одмаралишту Црвеног крста Србије "Криста Ðорђевић" у Баошићима и поручио им да су они будућност државе и заслужују могућност да уче и раде, да напредују и образују се.

У кампу тренутно борави око 300 малишана, из социјално угрожених средина, углавном из Војводине, који похађају школу пливања и учествују у различитим радионицама које воде волонтери Црвеног крста.

"Ова деца су наша будућност, можда смо ми данас овде имали прилике да сретнемо будућег председника републике, нобеловца, сјајног фудбалера… у ову децу ми морамо да улажемо", рекао је Вулин.

Неки од њих, додао је, први пут да виде море, али никако не би смело да то буде и последњи пут.

"Увек ћемо се борити за једно боље, здравије, хуманије, праведније друштво и захваљујући волонтерима Црвеног крста то ће бити и могуће", поручио је министар.

Он је додао да ресорно министарство и Црвени крст раде заједно на бројниим важним питањима, од народних кухиња до заједничког учешћа у елементарним непогодама, али је најважније да заједно раде за децу.

"Ова деца заслужују шансу и прилику да виде бољи и хуманији свет око себе, заслужују могућност да уче и раде, да напредују и образују се… Црвени крст им то омогућује, а министарство је ту да помогне колико је могуће", рекао је Вулин.

Истичући значај Црвеног крста, Вулин је навео да држава без њега не би могла да буде ефикасна и успешна.

"Њихов рад са децом је нешто на чцему им се ја искрено дивим. Из овог И сличних кампова изаћи ће добри људи, деца која су дотакнута добротом ових људи… Због тога сам срећан и поносан што сам на челу министарства које сарађује с Црвеним крстом", рекао је Вулин.

Председник Црвеног крста Србије Драган Радовановић захвалио је министру на посети, наводећи да је министарство донирало значајна новчана средства да велики број деце из целе земље проведе корисно и лепо време у том одмаралишту.

Деца, како је додао, не бораве у одмаралишту само да би провела време на мору и сунцу већ да би научили корисне ствари као што су прва помоћ, борба против насиља, драмске и ликовне вештине…

"И, наравно, оно што је најважније - уче да се друже, разумеју и помажу једни другима, и да, пошто долазе из једног сивог свакодневног живота, науче да живот има једно лепо лице, да их у животу чекају велике могућности и велике шансе и да за њих треба да се боре и вреди да се боре", рекао је Радовановић.

Успех их, како је рекао, очекује и циљ свих у Црвеном крсту је не само да им дају наду него да им објасне да је нада ту и да је само треба дохватити.

"Част нам је што министар ту да обиђе децу и види шта раде, како проводе време , уче и колико су задовољни боравком овде", рекао је Радовановић.

У одмаралишту у Баошићима током лета боорави 2.200 социјално угрожене деце, а министарство за рад је определило десет милиона за опоравак 347 малишана који су корисници народних кухиња.