Aa

Aa

Министар Вулин поделио поклоне деци у Врању

Министар Вулин поделио поклоне деци у Врању

Читај ми

ВРАЊЕ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Алексанадар Вулин данас је у сали Црквене општине у Врању уручио поклоне деци са инвалидитетом и из социјално угрожених породица.

Министар Вулин је у присуству владике врањског Пахомија, уручио 40 пакета са слаткишима, играчкама и школским прибором. Уручујући поклоне Вулин је казао да министарство за рад брине о свима и о онима који се тек рађају и о онима који су у старом добу.

"Ово друштво није богато, наша земља није ни земља социјалне правде. После деценију пљачкашке приватизације она не може ни лако да постане земља социјалне правде. Наша земља може да буде друштво које брине, може да буде друштво које разуме патњу и које хоће да помогне и то може и то мора и то јесте“, рекао је Вулин.

Он је поновио да ће министарство улагати напоре да свим категоријама грађана помогне да лакше живе и оценио да у том делу Српска православна црква даје немерљив допринос.

"Ваша брига је и наша брига ваш бол је и наш бол. На нама је да вам га ублажимо да помогнемо вашим родитељима и да помогнемо вама да се лакше носите са свим што су судбина и живот наменили. Треба да знате да држава брине о вама“, поручио је деци и родитељима министар Вулин.

Владика врањски Пахомије захвалио је министру Вулину што није како је рекао протоколарно, посетио Епархију већ је посета посебног карактера, хумана са обиласком светиња. Након поделе поклона владика врањски Пахомије уручио је министру Вулину годишњу владичанску плакету Фондације "Свети Прохор Пчињски“ .

Министар је казао да му додела признања чини велику част, али не само њему, јер је то и признање Влади Србије и српској држави да на том простору што више може да помогне људима да им живот буде бољи и лакши.

"Српска православна црква је партнер наше државе и посебно у области социјалне политике. Српска црква је увек ту да помогне и деци ометеној у развоју и старима и болеснима. Српска црква је била ту и пре државе па самим тим сада кад је држава ту свако може да ради и више и да заједно радимо боље.

Мени лично као човеку ово признање пуно значи, али то је признање Влади Републике Србије, то је признање свим запосленим у министарству, то је признање свим оним људима за које кажем да су неоткривено благо Србије и људима који брину о свима којима је тешко“, нагласио је Вулилн.

Након уручења поклона деци министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Алексанадар Вулин, посетио је манастир Светог Николе у Врању и манастир Свети Прохор Пчињски у долини реке Пчиње.