Aa

Aa

Министар Вулин отворио адаптирани павиљон у Крагујевцу

Министар Вулин отворио адаптирани павиљон у Крагујевцу

Читај ми

КРАГУЈЕВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је данас адаптирани павиљон "Срце" у крагујевачком Заводу за смештај одраслих "Мале пчелице".

Вулин је том приликом рекао да је у Србији у току лиценцирање свих установа социјалне заштите, а да је отворени павиљон у Крагујевцу реконструисан на европском нивоу.

"Оно што је важно јесте да су павиљон, сопственим средствима, адаптирали запослени у Заводу", рекао је Вулин.

Он је додао да то само показује да је могуће из сопствених средстава, паметном политиком и штедњом, створити нешто што, како је рекао, изгледа као да се не налази у Србији.

"Овакви објекти треба да постану пракса, а не изузетак", рекао је Вулин.

Он је истакао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у буџету за наредну годину штеди на свему осим на социјалним давањима, и подсетио да је покренут пројекат радне активације социјално угрожених, те да се нада да ће се Крагујевац прикључити тој акцији.

Отварању павиљона присуствовао је и градоначелник Радомир Николић који је рекао да је тај павиљон најбољи могући пример како нормалним односом према финансијама може да се направи модерно од оронулог.

"Ово је пример који треба направити и у другим крагујевачким јавним институцијама и да заједно са владом, као партнером, Град крене даље", рекао је Николић.

Директор Завода Владица СТАНОЈЕВИЋ рекао је да је павиљон површине 2.500 квадратних метара, реновиран средствима Завода, те да ће у њему боравити 166 корисника и најтеже оболелих.

Наглашавајући да је реновирање павиљона трајало седам месеци, Станојевиоћ је рекао да у Заводу за смештај одраслих борави нешто мање од 900 особа.