Aa

Aa

Министар Вулин: Очекујем раст пензија и плата

Министар Вулин: Очекујем раст пензија и плата

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће се положај пензионера поправљати и да очекује у наредном периоду раст пензија и плата.

Он је, током посете Дому пензионера Вождовац, рекао да у Србији живи 1.728.000 пензионера и да је "свако од њих заслужио да буде поштован, чуван и заштићен у времену у коме живи.

"Држава Србија своје пензионере поштује и цени и оно што могу да кажем је да ће се њихов материјални положај и даље поправљати. Без подршке пензионера у Србији не би успела ни једна реформа, ниједан од зацртаних циљева", поручио је Вулин.

У радној акцији "Океј за све генерације" пензионери Геронтолошког центра Београд, корисници дневних центара за старије, волонтери Црвеног крста Србије, деца и млади из установа социјалне заштите сређивали су данас двориште Дома за старе Вождовац, а деца су од старијих могла да науче како се праве торбе, подметачи од старих кеса и новина.

Циљ акције био је сређивање простора, али и дружење и учење једни од других.

"Србија је често била дељена, па су је тако делили и према генерацијама, као да су наши старији суграђани посвађани са нашим младим суграђанима. Само Србија јединствена може да напредује", рекао је министар Вулин.

Директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић каже да је ова акција покушај да се кроз међугенерацијску сарадњу и кроз дружење, научимо нешто једни о другима и једни од других".

За акцију сређивања дворишта одлучили су се, како каже, јер је данас Дан заштите планете, те да је акција прави пример добре праксе.

Геронтолошки центар Београд пружа услуге смештаја за око 1.200 корисника у четири дома - Дом Бежанијска коса, Дом Вождовац, Дом Карабурма и Стационар.

У оквиру Дневних центара и клубова обавља се служба помоћи у кући и клупски боравак за више од десет хиљада Београђана.