Aa

Aa

Министар Вулин: Ниједно социјално давање не касни и није умањено

Министар Вулин: Ниједно социјално давање не касни и није умањено

Читај ми

БЕОГРАД - У Земуну ће бити изграђен нови центар за социјални рад, најавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин додајући да држава води рачуна о свима којима је помоћ потребна, те да ниједно социјално давање не касни и није умањено, већ да су проширена.

''Министарство рада је у сарадњи са градом Београдом и градском општином Земун обезбедило средства да се лош, застарео, нездрав објекат уклони и да коначно изградимо нови Центар за социјални рад у Земуну'', рекао је Вулин, додајући да су обезбеђена средстава и да ће запослени у најскоријем периоду моћи да раде у добрим условима.

Циљ је, како је рекао, да запослени у Центру за социјални рад у Земуну не раде више у азбестној згради и ризикују здравље, али и да се корисници осећају достојанствено.

''Ако сте сиромашни, не значи да немате људско достојанство и да не треба да остварујете своја права у цивилизованом и пристојном окружењу'', рекао је Вулин.

Наводећи да ће бити изграђена нова зграда центра за социјални рад у Земуну, он је истакао да да ће сви заједно радити да се систем социјалне заштите у читавој земљи унапреди.

Он је рекао и да држава води рачуна о свима којима је помоћ потребна, напомињући да је у фебруару за свих осам давања - што социјалних што оних који се односе на популациону политику, издвојено је 5.210 милијарди динара.

"Ниједно социјално давање не касни ниједан секунд и ниједно није умањено чак су проширена. То је политика ове владе и тако ћемо се понашати и убудуће'', рекао је Вулин.

Он је честитао Дан социјалне заштите свим социјалним радницима и свима који раде у систему социјалне заштите наводећи да у том систему ради око 14.000 људи који брину о око 700.000 корисника .

''Око 700.000 људи скоро сваки дан је упућено на људе који су запослени у систему социјалне заштите и они са правом не очекују да чују наше проблеме, већ очекују да решавамо њихове, да будемо увек ту, да им помогнемо'', рекао је Вулин.

Он је оценио да се социјални радници и систем социјалне заштите у Србији управо тако понаша.

"Пробајте за замислите само један дан без социјалне заштите, односно, како би изгледао само један дан у коме нема социјалног радника, никога у дому за старе, никога ко ће бринути о деци ометеноју развоју... Социјална заштита је суштина једног друштва", рекао је Вулин.

Он је навео да се може замислити друштво и без војске, али не и без социјалне заштите јер таква земља не постоји.

Вулин је захвалио свим запосленима у социјалној заштити на њиховом ентузијазму, љубави коју показују према корисницима и пожртвованости.