Aa

Aa

Министар Вулин - Нећемо да поједемо будућност наше деце

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин - Нећемо да поједемо будућност наше деце

Читај ми

ЛОЗНИЦА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће најсиромашнији бити заштићени од најављеног смањења плата и пензија, и поручио да држава неће "појести и потрошити будућност своје деце".

Вулин је, одговарајући на питања новинара на Гучеву, рекао да ће касније током дана премијер Србије и он разговарати са представницима синдиката, и да ће разговори бити настављени наредних дана унутар Владе, истакавши да ће се они водити са идејом да буду заштићени најсиромашнији и они којима је најтеже.

Министар је истакао да су до садашње ситуације довеле погрешене одлуке које су доношене годинама уназад, када су се гласови куповали повећањем плата и пензија и нерезонским задуживањем, додавши да ће се актуелна влада понашати другачије.

"Ова влада може да се понаша као и влада пре ње - да прода шта има, да се задужи још мало, и да једноставно чека да време прође, па ће нека будућа влада радити оно што ми радимо. Ми нећемо да поједемо и потрошимо будућност наше деце. Ако треба да буде тешко, нека буде тешко и мени и мојој генерацији, али немојте да задужујете моје дете", рекао је Вулин.