Aa

Aa

Министар Вулин награђен за љубав према православљу

Министар Вулин награђен за љубав према православљу

Читај ми

СОЛУН - Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александру Вулину у Солуну данас је уручена Благодарница за исказану љубав и бригу према православљу и српској духовној баштини у Грчкој, а он је том приликом рекао да то није само за њега, већ је то признање влади и српском народу.

"Понекад изгледа да Срби немају много пријатеља, али пријатеље које имамо високо ценимо и они су висе него вредни. Признање које ми је данас уручено није признање мени, то је признање мојој влади и мом народу", рекао је Вулин и додао да годишњица Великог рата није само прилика да се говори о страдању и патњи, већ је прилика да се сетимо и какве смо пријатеље стекли.

Каже и да је то признање доказ "нераскидиве везе" између српског и грчког народа, поручивши да је то веза која је створена у најзетежим временима.

Иначе, Митрополија Неапољско-Ставропољска грчке православне цркве сваке године уруцује благодарницу истакнутом Србину за унапређење српско-грцких односа, а митрополит Варнава рекао је да је грчки народ увек помагао Србима.
"Помагали смо децу без родитеља, хиљаде и хиљаде деце смо угостили у Грчкој и послали смо више пута котигенте хране и одеће за српски народ... То нас је додатно спојило, учинилио нас јачим", рекао је он.

Вулин је обишао и српско војницко гробље Зејтинлик и рекао да је оно наше најснажније духовно средиште ван граница Србије, па је захвалио грчкој цркви што о њему брине.
"За нас Србе је од највеће важности кад знамо да је наш Зејтинлик сигуран, вољен и цуван. Однос грчког и српског народа су увек и увек ће бити срдачни и братски", подвукао је Вулин.