Aa

Aa

Министар Вулин на Видовдан у Грачаници и Газиместану

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин на Видовдан у Грачаници и Газиместану

Читај ми

Министар за рад и запошљавање, борачка и социјална питања  Александар Вулин присуствовао је обележавању Видовдана у Грачаници и на Газиместану. Он је истакао да је порука Видовдана, она која путује од  1389 године, па до данас, она је јасна и није се променила, то је да бранимо своју земљу, да се бранимо и останемо исти. Сваке године треба да себи дамо обећање да ћемо бити бољи него што јесмо.

Кад је реч о српском јединству, он је рекао и да су Срби уз своју државу Србију.  „Мислим да је држава присутнија на овим просторима од 2012 године. Цео свет је признао да овде живе Срби који морају да имају своја права и одлучују о својој судбини“.

Александар Вулин рекао је, када су у питању посланици за Косовску скупштину да очекује, да посланици заступају интересе српког народа.

 - Очекујем да посланици воде рачуна о интересима свог народа, али и да одржавају и унапређују сарадњу са Београдом -  каже Вулин.

- Срби су изашли на изборе да би управљали својом судбином, да би остварили своја права. Срби нису лутке Београда, они су самостални и паметни људи који ће одлучивати о свом животу – нагласио је Вулин.

Када је у питању продужење притвора Оливеру Ивановићу, Вулин наглашава: „ То је чиста политичка одлука Еулекса, јер не знају шта ће, па да продуже, не само Оливером Ивановићем и са многима су то исто урадили. Оливер Ивановић мора да се брани са слободе“.

Вулин је данас говорио и о ситуацији са радним местима на Косову и Метохији -

Док сам се бавио Косовом и Метохијом запослили смо 250 људи у производним делатностима, а ниједног у општини. Сва та места постоје и данас. Водимо рачуна о Србима на Косову и Метохији и Србија ће увек бринути о своме народу – рекао је Вулин.