Aa

Aa

Министар Вулин: На држави да обезбеди могућност да се уложено враћа

Министар Вулин: На држави да обезбеди могућност да се уложено враћа

Читај ми

БЕОГРАД – Израелска компанија BIG CEE започела је данас на београдском Видиковцу градњу највећег и најмодернијег тржног центра у Србији, али и на Балкану – Big Fashion, који ће за две године запослити 3.000 људи, а инвестиција је вредна 150 милиона евра.

Камен темељац су положили, у близини видиковачког Метроа, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, градоначелник Београда Синиша Мали, министра рударства и енергетике Александар Антић, амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Кам и генерални директор BIG CEE Роберт Јахав.

Они су поручили да су такве инвестиције доказ да је Србија добро место за инвестирање,

Тржни центар, који ће бити отворен 2019. године, простираће се на 150.000 метара квадратних, од чега ће 70.000 квадрата бити малопродајног простора.

Поред више од 300 продавница најпознатијих домаћих и светских брендова нови тржни центар ће обухватити и разноврсне ресторане, кафиће, велики биоскопски комплекс, игралиште, имаће спортсе садржаје, као и више од 2.500 паркинг места.

Министар Вулин је рекао да изралски инвеститор има поверење у Србији, што показује да у нашу земљу улагати.

“Ово је инвеситиција која ће се враћати у деценијама које долазе, а то значи да наши пријатељи из света верују да ће Србија бити стабилна, сигурна и напредна и да ће се овде радити и зарађивати. На нама је да обезбедимо да се инвеститори овде добро осећају”, нагласио је Вулин.

Он је казао да је на држави да обезбеди могућност да се уложено враћа, као и предвидљивост када је реч о прописима, законима и правосуђу.

“Србија се мења на боље и са њом се мења и Београд на боље. Овде ће 3.000 људи зарађивати свој хлеб”, нагласио је Вулин.

Министар Антић је истакао да је ово сјајан дан за Србију и Београд, пошто ћемо за две године добити најмодернији и највећи тржни центар на Балкану.

“Ово ће бити нова енергија за овај део Београда, који ће постати комерцијалан део града”, нагласио је Антић.

Он је похвалио градску власт и градоначелника Малог и захавалио изреалским инвеститорима, што су препознали Србију као место за инвестирање.

“Србија је стабилно место за инвестирање, има лидерство и политичку стабилност која привлачи инвеститоре. Имамо јаку и стабилну земљу која је чврст гарант инвеститорима. Имамо добру администрацију и управу у Београду”, нагласио је Антић.

Градоначелник Мали је рекао да да ће то бити највећи тржни центар на Балкану и да ће до краја 2019. бити запослено 3.000 људи.

"То је политика коју спроводимо већ три године, а која се своди на отврање нових градилишта, запошљавање наше грађевинске индустрије, отварање нових радних места. То је политика од које нећемо одустати ни у будућности", рекао је Мали.

Он је казао да се гради и нови тржни центар Ада што је инвестиција од 100 милиона евра и још 1.000 нових радних места, заитм Капитол парк у Раковици чија је инвестиција вредна око 30 милиона евра и предвиђа отварање 450 нових радних места, реализује се и пројекат Вождове капије од 170 милиона евра...

"Само у року од месец дана започете су инвестиције вредне више од 450 милиона евра у нашем граду. Има више од 500 градилишта у Београду. Београд је постао велико градилиште, као и цела Србија. Радимо на повећању квалитета живота у Београду. Правимо лепшу будућност за нашу децу", навео је Мали.

Генерални директор БИГ ЦЕЕ Јахав је рекао да послују у Србји скоро 10 година када су отворили центар у Новом Саду и најавио да ће 20. априла бити завршен и тржни центар у Вишњичкој улици у Београду.

"Ово што започињемо на Видиковцу још нико није видео у Србији. Ово је историјски дан, нешто што на Балкану не постоји, а можда и нигде у свету. Овим пројектом ћемо оживети овај део града. Ово ће бити будућност Беорада", рекао је Јахав.

Он истиче да ће захваљујући томе у том делу града бити све више стамбених објеката.

Јахав је казао да ће још дуго година остати у Србији, пошто се такве инвестиције враћају у нарендих тридесетак година.

Амбасадорка Изреала Кам је рекла да је у последње време приметан раст израелских инвестиција у Србију и да је ова компанија једна од водећих.

Она је рекла да ће грађани уживати у том тржном центру, као и у оном у Новом Саду и на Палилули у Београду.

"Овај пројекат на Видиковцу ће приближити Београђанима нове концепте забаве и гастрономије, али и бити ново место за културу”, рекла је она.

Кам је нагласила да су изреалске компаније на дуге стазе у нашој земљи, јер су препознале велики потенцијал у Србији.

Та израелска компанија тренутно руковиди са 58 шопинг центара широм света, укључујући 27 шопинг центар у САД и укупно три у Србији.