Aa

Aa

Министар Вулин на додели признања Аутомобилског форума

Министар Вулин на додели признања Аутомобилског форума

Читај ми

БЕОГРАД - Аутомобилски форум уручио је вечерас награде најуспешнијима у сектору саобраћаја, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин том приликом златну плакету уручио је младом Димитрију Ковачевићу најбољем у Србији у картингу ИИ и поред тога што на такмичењима мора да носи врло сложени слушни апарат.

Вулин је Ковачевићу, у име министарства, уручио и кацигу додајући да нема деце са посебним потребама и да у Србији нема граница за талентовану и вредну децу.

''Димитрија је дечак који показује да је све могуће. Раскошни таленат, вредноћа и труд који улаже он, али и његова породица дају сјајне резултате'', рекао је Вулин.

Министар је подсетио да се Ковачевић родио са оштећењем слуха, али да није дете са посебним потребама.

''Он је дете као и свако друго. Он је дете које се радује, које је храбро, које воли да вози картинг и које је посебно само по вредноћи и по храбрости'', рекао је Вулин.

Министар је истакао да Ковачевић има особине као и свако друго дете и да смо дужни, као друштво, да му помогнемо и покажемо колики је његов таленат.

Како је рекао, дужни смо да му помогнемо да покаже шта све може да постигне својим талентом и да у Србији нема граница за тако талентовану и вредну децу.

''Нема деце са посебним потребама. То су све наша деца и ми смо бескрајно поносни на њих'', рекао је Вулин коме је, такође, уручена златна плакета за помоћ особама са инвалидитетом.

Аутомобилски форум, жири састављен од новинара који прате аутомобилизам, представника аутомобилске индустрије и других стручњака из ове области, традиционално додељује награде најуспешнијима у сектору саобраћаја.

Тако је, између осталог, за ауто године проглашен Цитроен Ц3, а плакета је уручена и ГСП саобраћајној школи.