Aa

Aa

Министар Вулин на челу Кампа толеранције

Министар Вулин на челу Кампа толеранције

Читај ми

БАЧКА ТОПОЛА, - Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Алексанадар Вулин и председник Фондације "Плави Дунав" Шандор Егереши потписали су данас протокол о сарадњи у организовању овогодишњег Кампа толеранције, који ће у Бачкој Тополи бити одржаан на лето, девету годину за редом.

Министар Вулин именован је за почасног председника Организационог одбора те манифестације, која ће поново окупити велики број младих из земаља подунавског региона.

Изрзазивши велико задовољство тиме што ће министарство на чијем је челу и он лично помоћи у организовању Кампа толеранције, министар Вулин је рекао да Србија има много чиме да се поноси, али највише може да се поноси својим људима и додао да баш том манифестацјиом "показујемо дунавском региону и читавом свету колико се поносимо људима који живе овде у Србији и Војводини."

Нагласивши да се у Србији посебно поносимо децом, Вулин је рекао да нема лепше обавезе него радити са најмлађима и угостити децу из читавог региона и са њима разговарати о свему ономе што тишти и боли не само младе генерације.

Напомињући да је Камп толеранције лепа прилика да пред светом покажемо колико се поносимо пре свега нашим младим људима, министар Вулин је истакао да децу никада не гледа као оно што она сад јесу, већ као оно што могу да буду.

"Можда нам долазе будући председници држава или челници европских комисија, можда долазе деца која ће једном заувек заволети ово парче земље и једног дана вратити неку велику услугу и велику љубав коју ће показати," истакао је Вулин.

Говорећи о теми предстојећег Кампа толеранције - "Социјална инклузија маргинализованих група и њихов повратак у друштво", министар Вулин је оценио да та тема обележава живот у читавој Европи, па и свету и додао да је ово време "поновног преиспитивања човека и система у којем живимо, питања правде и неправде, која су тако дуго била померана у страну".

Вулин је изразио наду да ће млади на предстојећем Кампу толеранције изнети праве ставове о тој теми и додао да очекује да ће та деца из иностранства поново доћи у Србију, јер, како је рекао, "нико у нашу земљу није дошао само једном".

Вулин је напоменуо да се о Србији често говорило и мислило као о земљи у којој нема толеранције и нагласио да је ова манифестација још једна сјајна прилика да показемо да нису били у праву.

Изражавајући велико задовољство тиме што је министар Вулин прихватио да са сарадницима учествује у припреми и организовању те манифестације у, како је рекао, престоници толеранције у Европи - Бачкој Тополи, Егереш је нагласио да је организаторима кампа изузетно значајна подршка државе.

Он је напоменуо да ће у оквиру теме скупа бите речи о маргинализованим групама, попут Рома, избеглица, оболелих особа, бескућника и других и додао да постоји заједничка одговорност државе и читаве друштвене заједнице у решавању њихових проблема.

Егереш је истакао да је намера да се на том скупу уоче проблеми тих маргинализованих група и наведу примери како се они решавају у земљама подунавског региона.

Овогодишњи Камп толеранције биће одржан у Бачкој Тополи од 26. јула до 1. августа, најавио је Егереш.