Aa

Aa

Министар Вулин: Кад вам Вучић да реч, то вам је као хипотека, и чвршће и вредније

Министар Вулин: Кад вам Вучић да реч, то вам је као хипотека, и чвршће и вредније

Читај ми

ЖАГУБИЦА - "Ставили сте крст, као симбол наде, борбе, симбол под којим су умирале генерације већих и бољих од мене и вас и ставили сте партизанску петокраку као симбол генерације која се борила за слободу, као симбол генерације боље од мене и вас", рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин након отварања реновиране спомен чесме ослободилачких ратова у Жагубици.

Он је истакао да није мало када се један народ сећа јер народ који не памти тешко да може да се нада будућности.

"Како ми памтимо тако ће и нас једног дана памтити. Ви сте данас показали Србији како треба да се памти. Отворили смо спомен чесму и на спомен чесми два знака, две велике генерације у историји наше земље", нагласио је министар.

Он се захвалио грађанима тог краја што нису дали да политика промени истину и да политика промени историју, "већ сте ујединили све њих јер имали су нешто велико и важно, нешто заједничко, нешто што их чини тако вредно памћења- били су наши".

"Српски народ када хоћеш да опишеш једном речју онда кажи- слобода. Е, они су нам слободу оставили, а на нама је да будемо достојни њихове жртве и хвала вам што сте њихову жртву данас обележили, хвала што сте их заједно сачували, хвала што их памтите, тако ће памтити вас", рекао је Вулин.

Он каже да се нада буди у земљи у којој наши наследници корачају и додао"дали смо им живот, ајде да им дамо и Србију у којој вреди живети.

Обраћајући се грађанима, Вулин је подсетио да је премијер Александар Вучић у Жагубици рекао да ће пензије и плате у јавном сектору бити повећане.

Такође, Вулин је подсетио и да је Вучић обећао мештанима Жагубице да ће до јуна имати изграђен пут.

"Кад вам Вучић да реч, са том речју можете да идете у банку, то вам је као хипотека. И чвршће и вредније", поручио је Вулин.