Aa

Aa

Министар Вулин и српска деца из Хрватске посетили Авалу

Министар Вулин и српска деца из Хрватске посетили Авалу

Читај ми

БЕОГРАД - У оквиру дводневне посете Београду група од педесторо српске деце из Хрватске заједно са министром за рад, запошљавање и социјалана питања Александаром Вулином обишла је данас Авалски торањ, којим су били очарани због његове висине и погледа са торња.

Вулин је рекао да му је част што се срео да децом, од које је већина њих први пут у Београду, и додао да је главни град Србије увек добар домаћин који воли децу.

Велико ми је задовољство што ће када се врате кући деца својим вршњацима моћи да пренесу да су овде добродошли и вољени, рекао је Вулин.

"Србија неће заборавити ни једног србина без обзира где је рођен и где живи и увек ћемо се борити за њихова права, да могу да се осећају као Срби, пишу својим писмом и говоре својим језиком и да буду добри грађани земаља у којим живе" , каже Вулин.

Деца основих школа из Загреба, Копривнице, и Великог Поганца ће имати прилику да поред Авалског торња виде и зграду старог Генералштаба, обићи ће и Калемегдан, Војни музеј, крстариће Дунавом и Савом..., рекла је члан градског већа Тања Поповић.

Тринаестогодишњи Дарио Шкорић из Копривице је рекао како му се највише допао високи Авалски торањ, али и да се радује што ће видети Маракану о којој је толико машта.Његова другарица Рајна Винцек је рекла да је веома срећна што је у Београду који јој је прекрасаан и једва чека да види ЗОО врт на Калемегдану.

Стефан Петровић из Загреба је казао да би хтео да остане у Београду још који дан и да би свима препоруцћио да га посете.

Ово је друга група дечака и девојчица која борави у престоници у оквиру пилот пројекта града Београда током које ће следеће године неколико стотина српске деце из бивших југословених република гостовати по седам дана и тако имати прилику да упознају његове лепоте, значајне институције и друге знаменитости.