Aa

Aa

Министар Вулин: Чуме као инвалид узео 50.000 евра

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: Чуме као инвалид узео 50.000 евра

Читај ми

Како је могао да вози кола ако је његова инвалиднина тачна. Да ли је могао да буде пословно способан, да располаже средствима, да инвестира, да се бави крупним бизнисом. Морамо већ једном рашчистити с тим. И у његовом и у сваком другом случају. навео је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

БЕОГРАД - Ако се Љубиша Буха Чуме још једном не појави пред комисијом за преиспитивање инвалидских пензија, аутоматски ће остати без инвалиднине коју прима од 1994. године, наводи министар Вулин.

"Буха ће бити позван још једном јер се први пут није појавио пред комисијом. Ако се ни тада не појави, аутоматски ће остати без инвалиднине. То правило важи за све, па и за њега. Сумњам да ће његов животни стандард трпети без те 23.000 динара, али јесте необично да човек прима инвалидску пензију и да има све што има", каже Вулин.

"Нећемо ту стати. Није довољно да он каже да му не треба тај новац. Видећемо како је добио инвалиднину. Љубиша Буха је по том основу државу досад коштао 40 - 50 хиљада евра. Е, то је врло озбиљно. Такође, како је могао да вози кола ако је његова инвалиднина тачна. Да ли је могао да буде пословно способан, да располаже средствима, да инвестира, да се бави крупним бизнисом. Морамо већ једном рашчистити с тим. И у његовом и у сваком другом случају", закључио је Вулин.