Aa

Aa

Министар Старовић означио почетак радова на изградњи новог објекта Центра за социјални рад у Кикинди

Министар Старовић означио почетак радова на изградњи новог објекта Центра за социјални рад у Кикинди

Министар Старовић означио почетак радова на изградњи новог објекта Центра за социјални рад у Кикинди

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић и стални представник Програма уједињених нација за развој (УНДП) у Србији Јакуп Бериш обишли су локацију за изградњу нове зграде Центра за социјални рад у Кикинди и означили почетак радова. Нову зграду центра за социјални рад Кикинда ће  добити уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, локалне самоуправе и Програма Уједињених нација за развој у Србији.

 

Министар Старовић изразио је задовољство поводом почетка радова на изградњи најмодернијег објекта Центра за социјални рад у овом граду и рекао да је реч о пројекту вредности милион и 700 хиљада долара.

 

,,Ради се о објекту који ће имати преко 1000 квадрата површине и који ће бити најмодернији и најфункционалнији објекат центара за социјални рад на подручју читаве АП Војводине, који ће омогућити далеко боље, функционалније пружање услуга свим корисницима центра за социјални рад. На овај начин ми постављамо нове стандарде, али на овоме се нећемо зауставити. Данас радове започињемо. Рок за изградњу је три стотине дана и ја сам сигуран да се поново видимо овде на пролеће наредне године када ћемо заиста пустити у рад ову најмодернију зграду“, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и УНДП су крајем 2021. године започели пројекат “Побољшање услуга социјалне заштите на локалном нивоу”, како би се унапредили услови рада запослених и пружио бољи квалитет услуга, а посебно за рањиве групе у локалним заједницама - особе са инвалидитетом, старије суграђане и суграђанке, жене и децу. Тиме се доприноси и јачању социјалне кохезије у општинама и градовима.

 

Стални представник УНДП-а у Србији Јакуп Бериш рекао је да данашња церемонија не представља само почетак радова на новој згради, већ и постављање темеља за светлију, инклузивнију будућност локалне заједнице.

 

„Наш фокус је увек на људима. Због тога смо водили рачуна о томе да овај објекат буде стандардизован и оптимизован, како би сви грађани и грађанке Кикинде, а посебно најугроженији чланови заједнице, имали доступне и квалитетне јавне услуге које су им потребне. Такође, запослени у центрима за социјални рад заслужују услове рада у којима се осећају удобно и безбедно, како би могли ефикасно да раде овај дивљења вредан посао“, истакао је Бериш и додао да је сарадња са ресорним Министарством веома успешна, на добробит грађанки и грађана у локалним заједницама.

 

За нови објекат Центра за социјални рад у Кикинди, град је обезбедио локацију и инфраструктурно уређење, док је средства за градњу обезбедило  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Планирано је да радови на изградњи новог објекта у Кикинди, који сада почињу, буду завршени до краја марта 2025. године.