Aa

Aa

Министар Старовић на обележавању 107. годишњице смрти војводе Радомира Путника

Министар Старовић на обележавању 107. годишњице смрти војводе Радомира Путника

Министар Старовић на обележавању 107. годишњице смрти војводе Радомира Путника

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић предводио је државну церемонију поводом обележавања 107. годишњице смрти војводе Радомира Путника.

 

,,Данас смо се окупили и на 107. годишњицу смрти одали почаст славном војводи Радомиру Путнику, једном од највећих војсковођа Србије, чије је наслеђе и допринос оставило дубок траг како у српској историји, тако и у колективној свести српског народа. Војвода Путник, као војни стратег, био је симбол храбрости, одлучности и пожртвованости. Био је вођа који је личним примером подстицао војнике да часно и савесно бране своју отаџбину. Његова мудрост, стратегија и војничко умеће који су били кључни у борбама, дефинисали су ток не само српске историје, него историје Балкана, али и Европе“, рекао је министар Старовић.

 

Старовић је додао да је народ док се присећа војводе Путника позван  и дужан да, учећи кроз историју, како ону која се учи у школи, тако и ону која се препричава у српским домовима, преноси вредности лика и дела војводе Путника на будуће нараштаје.

 

,,Учећи о његовој посвећености, истрајности, храбрости и вери, сами себе учимо како се бори и како се чува слобода и правда српске државе“, поручио је министар.

 

Поред министра Старовића венце су положили делегација Министарства одбране и Војске Србије, удружења грађана за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, као и представници борачких организација.

 

Организатор комеморативног окупљања је Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије Владе Републике Србије.