Aa

Aa

Министар Селаковић разговарао са председницима 33 савеза особа са инвалидитетом у Републици Србији

Министар Селаковић разговарао са председницима 33 савеза особа са инвалидитетом у републици

Министар Селаковић разговарао са председницима 33 савеза особа са инвалидитетом у Републици Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић одржао је у Палати Србија састанак са представницима 33 савеза удружења особа са инвалидитетом који окупљају око 500 локалних удружења особа са инвалидитетом са територије  Републике Србије. 

 

На састанку је разговарано о унапређењу процедура за расподелу средстава Буџета Републике Србије намењених подстицању програма од јавног интереса у области заштите особа са инвалидитетом, као и другим активностима, које Министарство и савези могу заједно да реализују.

 

Током сусрета посебна пажња била је посвећена унапређењу укључености особа са инвалидитетом у друштвену заједницу. Министар Селаковић је указао на чињеницу да се особе са инвалидитетом и даље суочавају са различитим друштвеним баријерама у борби за квалитетан и самосталан живот у друштву и истакао да ће Министарство на чијем је челу увек бити партнер и подршка на путу за унапређење њиховог положаја.

 

Представници савеза били су у прилици да у разговору са министром Селаковићем и његовим сарадницима изнесу своје предлоге за унапређење сарадње са Министарством, као и да упознају министра са изазовима са којима се особе са инвалидитетом суочавају у својим локалним срединама. Такође, они су исказали захвалност на иницијативи за одржавање састанка чиме је министар показао спремност за сарадњу и заједнички рад у циљу стварања инклузивног друштва за све.