Aa

Aa

Министар Селаковић посетио Ужице

Министар Селаковић посетио Ужице

Министар Селаковић посетио Ужице

Читај ми

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Никола Селаковић и помоћница министра у Сектору за  заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су Ужице и на састанку у кабинету градоначелнице др Јелене Раковић Радивојевић, разговарали са директорима Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Филијала Ужице, Националне службе за запошљавање Филијала Ужице, Центра за социјални рад Ужице, Домског одељења за смештај одраслих и старијих лица Забучје и Градског центра за услуге социјалне заштите о приоритетима ове локалне самоуправе за бољи живот грађана.

 

Након састанка, министар Селаковић обишао је Удружење глувих и наглувих у Ужицу које је, захваљујући подршци Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, комплетно реконструисало просторије и после 40 година добило адекватне услове за рад. 

 

Приликом обиласка просторија министар Селаковић је истакао да само системским приступом можемо да побољшамо услове живота наших суграђана и  да је ово добар пример сарадње Министарства и Удружења. Министар је нагласио да ће Министарство и убудуће наставити да подржава удружења која окупљају особе са инвалидитетом.

 

Реконтрукцијом просторија Удружења глувих и наглувих у Ужицу обезбеђени су услови да чланови овог удружења несметано учествују у редовним програмским активностима и радионицама, припремају се за фестивале, учешће у културно-уметничким програмима, друже се и слично. Ово удружење,  поред Града Ужица, окупља и чланове из општина Ариље, Косјерић, Нова Варош, Пожега, Прибој, Пријепоље, Сјеница и Чајетина.

 

Том приликом министар Селаковић разговарао је са представницима свих 10 удружења особа са инвалидитетом из ове локалне самоуправе, која окупљају близу 2.500 чланова, о сарадњи и приоритетима за наредни период.