Aa

Aa

Министар Селаковић отворио објекат намењен за дневни боравак особа са инвалидитетом ,,Вера“

Министар Селаковић отворио објекат намењен за дневни боравак особа са инвалидитетом  ,,Вера“

Министар Селаковић отворио објекат намењен за дневни боравак особа са инвалидитетом ,,Вера“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић свечано је отворио објекат ,,Вера“ који је намењен за дневни боравак особа са инвалидитетом у Крагујевцу.

 

,,Морам да истакнем да је ово најбољи објекат ове намене у Србији. Невероватна је великодушност донатора који је за изградњу овог објекта определио 620.000 евра и тиме омогућио оним породицама у оквиру којих живе особе са инвалидитетом, а нарочито деца са инвалидитетом, да добију дневни боравак који ће им омогућити  квалитетно време, али и њиховим члановима породице, односно родитељима, да добију своје време када могу да раде и да привређују како би свом детету и породици омогућили бољи и квалитетнији живот", рекао је Селаковић.

 

Министар је истакао важност друштвено одговорних компанија и пројеката који се реализују за друштвено осетљиве групе и рекао да овај објекат, који је добио Град Крагујевац, може да послужи као огледни пример сваком граду у Србији који жели да овакву врсту објекта изгради.

 

,,Са друге стране, изградња оваквог објекта сведочи и јачању крагујевачке привреде. Kада имате компанију која је у прилици да 70 милиона динара поклони свом граду и суграђанима, то значи да је та компанија на здравим ногама и да озбиљно и добро послује. А то се уклапа у ону слику о Kрагујевцу и Србији“, казао је Селаковић.

 

Он је навео да је у Граду Крагујевцу за нешто више од једне деценије преполовљен број незапослених, односно да је данас, у том граду, незапосленост мања за 44,5 посто.

 

,,Број корисника новчане социјалне помоћи у овом граду је смањен у последње три године за 16 посто. А то је највише узроковано чињеницом да лица која су била на социјалној помоћи, која су радно способна, добијају посао. Све ово говори о томе да је брига из свих ресора којима се Министаство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања бави, уродила плодом и види се колико се центар Шумадије, Милошева престоница, променила на боље", истакао је министар Селаковић.

 

Kазао је да ће Влада Србије и ресорно министарство наставити да помаже развој и да подржава овакве и сличне пројекте, истичући да Министарство помаже 19 савеза и удружења особа са инвалидитетом у Kрагујевцу и да је у овој години за њих опредељено нешто више од 6,5 милиона динара.

 

,,Оно што посебно желим да истакнем је та веза између рада, запошљавања и социјале. Овде имате конкретан пример, друштвено одговорна компанија која запошљава велики број људи и која озбиљно приходује, која део својих прихода одваја у друштвено одговорне сврхе и то је један добар рецепт који је у Србији успостављен и за који сам уверен да ће се у годинама пред нама развијати још више", рекао је Селаковић.

 

Новоизграђени објекат „Вера“ који је намењен дневном боравку особа са инвалидитетом финансирала је Фондација „Агромаркет“ из Kрагујевца.