Aa

Aa

Министар Ђорђевић уручио је возило Савезу инвалида рада Војводине у Сремским Карловцима

Министар Ђорђевић уручио је возило Савезу инвалида рада Војводине у Сремским Карловцима

Министар Ђорђевић уручио је возило Савезу инвалида рада Војводине у Сремским Карловцима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић данас је у Сремским Карловцима уручио путничко возило Савезу инвалида рада Војводине, које ће омогућити боље услове рада за све 34 општинске организације у АП Војводини.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања свакодневно улаже максималне напоре како би се особама са инвалидитетом и њиховим организацијама које заступају интересе ове категорије омогућили бољи услови за рад.

 

„Трудимо се да ослушкујемо потребе свих грађана па тако и особа са инвалидитетом, они морају да знају да су равноправни учесници друштва и да ћемо у складу са могућностима које држава има, максимално да им излазимо у сусрет како бисмо могли да решимо њихове проблеме. Они су ти који најбоље знају шта им је потребно,“ рекао је министар Ђорђевић.

 

Председница Савеза инвалида рада Војводине Стана Свиларов, захвалила се министру, в. д. помоћнику министра Биљани Барошевић и извршној директорки Националне организације особа са инвалидитетом Србије Иванки Јовановић на посети и овом великодушном гесту и истакла да је ресорно министарство увек излазило у сусрет потребама удружења али не само овог већ и свим особама са инвалидитетом у Републици Србији.

 

Путничко возило ће Савезу инвалида рада Војводине омогућити лакшу сарадњу са свим општинским организацијама и локалним самоуправама у АП Војводини, како би у наредном периоду заједнички организовали различите активности у циљу побољшања услова живота и рада чланова, односно заштите и проширења својих права по основу инвалидности.

 

Возило је додељено у Сремским Карловцима, поводом Славе Општинске организације Сремски Карловци Свети Прокопије. Министар Ђорђевић је том приликом присуствовао литургији у Саборној цркви и састао се у епархији сремској са Његовим Преосвештенством Василијем Вадићем, епископом сремским и председником општине Сремски Карловци Ненадом Миленковићем.

 

Након тога в. д. помоћника министра Биљана Барошевић отворила је изложбу радова и слика Општинске организације Сремски Карловци, Ковачица и Алибунар којој је присуствовало преко 250 учесника из свих општинских организација АП Војводина.