Министар Ђорђевић упознао полазнике 7. класе Високих студија безбедности и одбране са приоритетима Министарства

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са полазницима 7. класе Високих студија безбедности и одбране и упознао их са најближим сарадницима и циљевима рада сваког сектора у Министарству.

 

Један од полазника 7. класе ВСБО је и в. д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је главни циљ Министарства активан рад на побољшању демографске слике Србије, како је то и најавио председник Републике Србије Александар Вучић и подсетио да се ради на измени и допуни Закона о финансијској подршци породици са децом који би требало знатно да подстакне рађање деце у Србији.

 

Ђорђевић је рекао да је Министарство рада везано за Министарство одбране кроз Сектор за борачко инвалидску заштиту, који се баве и заштитом ратних и војних меморијала.

 

„Једно од примарних циљева Министарсва јесте реконструкција Гробља ослободилаца Београда, али радићемо на заштити свих ратних и војних меморијала на територији целе Србије и ван ње, чиме ћемо сачувати нашу традицију“, нагласио је министар.

 

Као битан задатак Министарства, Ђорђевић је навео и израду социјалних карата којим ће се увести боља финансијска контрола, а новац ће бити распоређен на најбољи и транспарентнији начин.

 

Такође, према речима министра, брига о пензионерима, борба против рада на црно, запошљавање особа са инвалидитетом и преквалификација радне снаге према потребама тржишта рада су области којима се Министарство активно бави у циљу изградње боље и успешније Србије.

 

Ђорђевић је свим полазницима пожелео успешан ток студија и истакао да су сви припадници Високих студија безбедности и одбране понос Републике Србије те да ће сигурно и полазници 7. класе постићи својим залагањем и трудом изузетне разултате.

 

„Дисциплина, стрпљење и упорност је оно што карактерише све вас који сте се определили за ВСБО. На овим студијама упознаћете се са искуствима других различитих безбедносних система које ћете моћи применити и на наш систем. Након завршеног основног нивоа војног образовања, систем одбране ће сигурно добити  спремније и способније официре за дужности у јединицама“, поручио је Ђорђевић.

 

Високе студије безбедности и одбране представљају организацијску целину у Школи националне одбране као највиши ниво каријерног усавршавања официра и високих службеника Републике Србије, а међу полазницима су и три страна полазника (по један официр оружаних снага Босне и Херцеговине, Републике Хрватске и ДНР Алжир).