Aa

Aa

Министар Ђорђевић у посети Прихватном центру Димитровград

Министар Ђорђевић у посети Прихватном центру Димитровград

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са сарадницима и представници компаније Hellenic sugar обишли су Прихватни центар за мигранте у Димитровграду. Као и приликом обиласка прихватних центара у Пироту и Дивљанима и овде су најмлађим мигрантима подељени  слатки пакети.
Министар Ђорђевић разговарао је са радницима у прихватном центру о условима у којима раде, али и у којима мигранти проводе време чекајући одлазак из Србије.
„Ово је само један од начина  да покажемо да Србија јесте пример најбоље праксе у региону када је реч о збрињавању миграната. О њима не брине само држава Србија већ и друштвено одговорне компаније које малишанима желе да улепшају боравак у Србији “, рекао је Ђорђевић након поделе слаткиша.
Уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ресорног министра Ђорђевића, компанија Hellenic sugar и магазин The Globe покренули су хуманитарну акцију „Једна коцка за један осмех" током које ће до краја године свим најмлађим мигрантима у  прихватним центрима у Србији бити подељени  слатки пакети.