Aa

Aa

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Републике Финске, Пертијем Иконеном

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Републике Финске, Пертијем Иконеном

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Републике Финске у Републици Србији, Њ.Е. Пертијем Иконеном.

Обострано је констатовано да ће билатерални односи бити подигнути на виши ниво у областима које су у надлежности овог министарства, као и да постоји доста простора за унапређење сарадње, посебно у домену социјалне заштите.

На састанку је разговарано о могућностима за размену искустава и примера добре праксе у функционисању агенција за мирно решавање радних спорова и упознавања са финским моделом у циљу подизања институционалног капацитета за помоћ и подршку старатељима и усвојитељима деце са посебним потребама.

Министар Ђорђевић је представио планове Министарства за наредни период и истакао да ће приоритет бити успостављање финансијске контроле и унапређење нормативно-правног оквира у циљу успостављања функционалног система.

Амбасадор Иконен је рекао да и у Финској постоје случајеви насиља у породици и истакао да ће пружити максималну помоћ и подршку Републици Србији за спровођење планираних мера.