Aa

Aa

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Мађарске, Атилом Пинтером

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Мађарске, Атилом Пинтером

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Мађарске у Републици Србији, Њ.Е. Атилом Пинтером.

Током састанка је истакнуто да сарадњу две земље одликују пријатељски односи, а најбољи показатељ тога представља редовно одржавање заједничких седница влада двеју држава у претходном периоду. Поред сагласности да је сарадња из домена рада, запошљавања, борачких и социјалних питања развијена, констатовано је да постоји простор за њено унапређење у областима од обостраног интереса.

Министар Ђорђевић је представио план Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, истичући да ће фокус у наредном периоду бити спровођење реорганизације у циљу постизања пуне финансијске контроле и веће ефикасности самог система. У вези са мигрантском кризом, нагласио је да је неопходно одржавати дијалог и промовисати заједнички приступ ублажавању последица мигрантске кризе и решавању питања миграната који тренутно бораве на територији Србије и Мађарске, јер би евентуалне последице могле утицати на постојећу стабилност региона. Министар је посебно истакао да ће Србија наставити да се понаша одговорно и хумано према мигрантској популацији, истовремено штитећи интересе својих грађана.

Амбасадор Пинтер је истакао да је Мађарска задовољна билатералним односима са Србијом, као и да пружа пуну подршку евроинтеграцијама Србије и спровођењу реформских процеса.

Имајући у виду да је општи интерес Републике Србије да се обезбеди свеобухватна заштита српске непокретне културне баштине у другим државама, иницирани су разговори на високом нивоу у вези са закључивањем споразума о заштити војних меморијала и места страдања.