Aa

Aa

Министар Ђорђевић састао се са ресорним колегом Републике Бугарске Бисером Петковим

Министар Ђорђевић састао се са ресорним колегом Републике Бугарске Бисером Петковим

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом Бугарске на челу са министром рада и социјалне политике Бисером Петковим у Димитровграду.
Ђорђевић је рекао да се први пут као министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања сусреће са колегама из Бугарске и да му је изузетно драго с обзиром да Србија и Бугарска имају заједничких тема, пројеката и могућности за сарадњу.
„Желимо  да унапредимо квалитет живота свих грађана, посебно оних који живе на општини Димитровград. Са бугарским колегама разговарао сам о начину на који то можемо заједно да урадимо“, рекао је министар и додао да ове две земље везује тренутно и мигрантска криза која је подједнако захватила и Бугарску и Србију.
„Прилив миграната тренутно је у мањем броју, али уколико дође до новог таласа избеглица, спремни смо да адекватно реагујемо. Управо због тога тежимо томе да заједно пронађемо решење како овај проблем да превазиђемо“, рекао је Ђорђевић и похвалио сарадњу две државе у борби против ирегуларних миграција.   
Министар Ђорђевић и бугарски колега  Петков договорили су  потписивање Меморандума о сарадњи између два министарства.
Министар рада и социјалне политике Бугарске Бисер Петков сложио се са чињеницом да његова земља са Србијом има много тема и пројеката за сарадњу и похвалио је размену информација ова два министарства у свим претходно наведеним областима.
Министар Ђорђевић разговарао је и са председником општине Димитровград, Владицом Димитровим, директорком Центра за социјални рад Анитом Марков и директором Националне службе за запошљавање – филијале  Пирот Драганом Јенаћковићем. Они су министра Ђорђевића упознали са проблемима и плановима из области социјалне политике и запошљавања, али и радом на заједничким пројектима, могућностима помоћи и сарадње министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са општином Димитровград.