Aa

Aa

Министар Ђорђевић са замеником директора Америчког меморијалног музеја Холокауста из Вашингтона

Министар Ђорђевић са замеником директора Америчког меморијалног музеја Холокауста из Вашингтона

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са замеником директора Америчког музеја Холокауста Робертом Вилијемсом и једним од директора у центру ,,Симон Визентал“ Марк Вајцманом.

 

Министар Ђорђевић изразио је задовољство што има прилику да угости представнике веома значајних културних институција које чувају сећање на жртве Холокауста.

 

„Холокауст, као симбол највећег страдања  Јевреја, али и Срба и Рома, био је највећа срамота коју је свет дозволио под вођством нациста и те жртве никада не смеју бити заборављене“, истакао је Ђорђевић и додао да Влада Србије неће одступати од јасног правца деловања, који подразумева мирољубиву политику, политику стабилности, економског развитка и политику компромиса, коју је одредио наш председник Александар Вучић. У току разговора, министар је информисао своје саговорнике и у којој фази се налази Нацрт Закона о Установи спомен жртве Старо сајмиште и нагласио значај његовог усвајања. 

 

Заменик директора Америчког музеја Холокауста Роберт Вилијемс рекао је да је његова институција рада да Србији понуди подршку при изградњи меморијалног комплекса Старо сајмиште, значајног за очување сећања на  српске, јеврејске и ромске жртве које су своје животе изгубиле током Другог светског рата.

 

Вилијемс је на крају разговора похвалио  посвећеност српске делегације у Међународној алијанси за сећање на Холокауст (IHRA).