Министар Ђорђевић са светским лидерима о миграцијама

Министар Ђорђевић са светским лидерима о миграцијама

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће делегацију Републике Србије на међународној Конференцији о глобалном споразуму о сигурним, уређеним и легалним миграцијама, која се одржава 10. и 11. децембра у Маракешу у Краљевини Мароко.

 

Међународну Конференцију отворили су генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш и председник Владе Краљевине Мароко Садедин Ел Отмани, а међу учесницима налазе се бројни председници држава, као и председници Влада, Савезне Републике Немачке Ангела Меркел, Шпаније Педро Санчез, Грчке Алексис Ципрас, Данске Ларс Локе Расмусен, Белгије Шарл Мишел и Португала Антонио Кошта.

 

Шеф српске делегације министар Зоран Ђорђевић на маргинама Конференције имао је успешне сусрете и разговоре са председником Републике Панама Хуаном Карлосом Варелом, државним секретаром Свете Столице кардиналом Пјетром Паролином, као и са министрима спољних послова Републике Сан Марино Николом Ренцијем, Републике Венецуеле Хорхеом Ареасом, Независне државе Папуа Нове Гвинеје Патом Римбинком, Републике Либерије Гбезонгаром Милтоном Финдлијем, Либанске Републике Џебраном Басилом и Републике Малте Кармелом Абелом.

 

Током разговора министар Ђорђевић и саговорници указали су на важност развоја и унапређења билатералне сарадње као и неопходног заједничког рада у циљу регулисања токова миграција на друштвено прихватљив начин.

 

Министар Ђорђевић је овом приликом био гост на свечаном ручку који је у част скупа приредио краљ Марока Мухамед 6.