Aa

Aa

Министар Ђорђевић са руском губернаторком Комаровом потписао заједничку изјаву о намерама за развој сарадње

Министар Ђорђевић са руском губернаторком Комаровом потписао заједничку изјаву о намерама за развој сарадње

Министар Ђорђевић са руском губернаторком Комаровом потписао заједничку изјаву о намерама за развој сарадње

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом Kханти-Мансијског аутономног округа - Јурге предвођеном губернаторком Наталијом В. Kомаровом. 

 

Губернаторка Наталија В. Kомарова захвалила се том приликом министру Ђорђевићу на позиву да дође на међународну конференцију "Жене Лидери и одржив развој - истински равноправне" која говори о глобалном проблему, као што је родна равноправност и свим облицима социјалне заштите жена.

 

"Част и задовољство је бити у Србији која је пример добре праксе и лидер у свом региону у труду који улаже да се нађе најбоље решење за превазилажење овог проблема", додала је Kомарова.

 

Губернаторка је упознала министра Ђорђевића са достигнућима и  развојним плановима области Јурге која је један од територијално највећих округа Руске Федерације и искористила прилику да лично позове министра да посети округ и помогне унапређењу билатералне сарадње.

 

 

При завршетку разговора потписана је заједничка изјава о намерама за развој сарадње између Владе Ханти-Мансијског аутономног округа – Јурге (Руска Федерација) и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. 

 

Обе стране су исказале тежњу за развијањем и јачањем пријатељских веза и односа поверења.

 

У настојању да допринесу унапређењу веза између Руске Федерације и Републике Србије у области рада, запошљавања и социјалне политике, обе стране ће придавати посебну важност реалној сарадњи у овим областима, као и сарадњи на хуманитарном пољу.

 

Имајући у виду међусобну заинтересованост за продубљивање и проширивање билатералне сарадње договорено је да ће се током наредног састанка приступити практичном раду на припреми нацрта Споразума између Владе Ханти-Мансијског аутономног округа – Југре (Руска Федерација) и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (Република Србија) о успостављању међународних веза у области рада, запошљавања и социјалне политике.