Министар Ђорђевић са амбасадором Швајцарске Филипом Геом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Швајцарске Конфедерације у Републици Србији господином Филипом Геом о унапређењу даље сарадње и још једном захвалио Швајцарској на великој подршци у решавању мигрантске кризе.

 

Ђорђевић је додао се Србија, када је у питању мигрантска криза, показала као друштвено одговорна земља, послуживши као пример свим осталим државама које се боре са истим проблемом.

 

''Захвални смо Швајцарској на великом разумевању и подршци Србији, посебно када су у питању положај Рома и мигрантска криза. Швајцарска је једна од земаља која пружа највећу финансијску подршку Србији. Желимо да нашу сарадњу унапредимо и у областима запошљавања чиме би нашим грађанима омогућили нова радна места'', рекао је Ђорђевић и нагласио да ће у наредном периоду бити уложени максимални напори у циљу даљег унапређења сарадње две државе из надлежности министарства.

 

Амбасадор Филип Ге истакао је да је сарадња са Србијом стратешки важна и представио текуће иницијативе које Влада Швајцарске спроводи у партнерству са Владом Републике Србије у области запошљавања младих и унапређења дуалног образовања.

 

„Србија има добру позицију због одличног образовања у области инжењерства и у ИТ сектору, а такође српско тржиште је веома близу швајцарском што је важна предност и због тога су многи швајцарски инвеститори и приватне компаније заинтересовани за инвестирање у Србију“, рекао је Ге и истакао и веома значајне области сарадње које Швајцарска остварује са Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а то су запошљавање младих, миграција и социјална инклузија.