Aa

Aa

Министар Ђорђевић са амбасадорима нордијских земаља

Министар Ђорђевић са амбасадорима нордијских земаља

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Србислав Цвејић састали су се на радној вечери са амбасадорима Краљевине Норвешке Њ.Е. Арном Санс Бјорнстадом, Републике Финске Њ.Е. Пертијем Иконеном и Краљевине Данске Њ.Е. Андерсом Хогардом и отправником послова Краљевине Шведске Јоакимом Верном.

 

Министар је екселенцијама захвалио на досадашњој сарадњи и подршци коју ове земље  дају Србији.

 

Министар Ђорђевић рекао је да ће настојати да, институција на чијем је челу, уведе регистар социјалних осигураника и социјалне карте, како би администрација била сведена на минимум, социјална помоћ праведније била распоређена, а свака врста злоупотребе онемогућена.

 

“Србија жели да учи од најбољих и да примени моделе који су се показали као ефикасани у Данској, Норвешкој, Финској, Шведској. Представници министарства у протеклом периоду посетили  су Финску и Данску са циљем да се упознају са свим појединостима и законским оквиром који је потребан за увођење ефикасног социјалног концепта и у Републици Србији. Настојаћемо да од швеђана учимо и применимо шведски концепт родне равноправности и уважавања родног идентитета, као и модел Финске у превенцији породичног насиља и концепта СОС телефона”, рекао је министар Ђорђевић.

 

Амбасадори су похвалили сарадњу коју је министарство интензивирало у последњем периоду са посебним фокусом на оне којима је помоћ најпотребнија а норвешки амбасадор је најавио почетак једног од најважнијих пројеката за сигурне инвестиције и стабилну економију Србије, који се односи на спречавање рада на црно.