Aa

Aa

Министар Ђорђевић разговарао са новопостављеним амбасадором Црне Горе

Министар Ђорђевић разговарао са новопостављеним амбасадором Црне Горе

Министар Ђорђевић разговарао са новопостављеним амбасадором Црне Горе

Читај ми

Министар за рад, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним амбасадором Црне Горе Тарзаном Милошевићем, пожелео му успешан мандат у Републици Србији са жељом да током свог преданог рада допринесе унапређењу билатералних односа две земље. 

 

Министар Ђорђевић истакао је да постоји коректна сарадња између институције којом руководи и Министарства рада и социјалног старања Црне Горе и да има простора за проширивање те сарадње. 

 

Такође, упознао је амбасадора и са будућим Законом о социјалним картама у Србији који ће подразумевати увођење регистра социјалних осигураника, а све са циљем смањења злоупотреба у расподели социјалне помоћи. 

 

Током разговора, министар Ђорђевић навео је да је наша земља после 40 година уложила новчана средства у обнову Дечјег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима и предложио да две земље ближе сарађују посебно када је реч о радним дозволама и сузбијањем сиве економије.  

 

Амбасадор Тарзан Милошевић констатовао је добру сарадњу која постоји између две земље када је реч о областима које су у надлежности ресорног министарства и сложио се са министром Ђорђевићем да се сарадња посебно учврсти у домену радних дозвола. Предложио је и да се у будућем периоду реализују и пројекти у области прекограничне сарадње и евроинтеграција.