Aa

Aa

Министар Ђорђевић разговарао са новим амбасадором Пољске

Министар Ђорђевић разговарао са новим амбасадором Пољске

Министар Ђорђевић разговарао са новим амбасадором Пољске

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним амбасадором Републике Пољске Рафалом Перлом о будућим заједничким активностима које ће допринети интензивирању сарадње Србије и Пољске у областима које су у надлежности институције којом руководи. 

 

Ђорђевић је пожелео амбасадору Перлу добродошлицу у нашу земљу и успешан мандат, осврнувши се на добре билатералне односе Србије и Пољске који трају један век. 

 

„Надам се да ће се доласком амбасадора Перла постићи продуктивнија сарадња Министарства на чијем сам челу и Амбасаде Пољске. Србија је посебно захвална на подршци Пољске на путу Србије ка Европској унији“, рекао је Ђорђевић и истакао да очекује да ће две земље наставити преговоре за закључивање Споразума о социјалном осигурању који ће заменити постојећу Конвенцију о социјалном осигурању.

 

Њ.Е. Рафал Перл истакао је да се политика Пољске према Србији неће мењати, већ да ће наставити да подржава европски пут Србије, јер жели да види Западни Балкан у Европској унији. 

 

Такође, амбасадор је поздравио предлоге министра Ђорђевића за јачање даље сарадње две земље када је у питању ресор којим руководи и навео да жели и да подржи активности ресорног министарства током свог мандата, а како каже, и посета председника Пољске Анджеја Дуда Србији, која се ускоро очекује,  посебно ће унапредити сарадњу наше две земље.