Aa

Aa

Министар Ђорђевић разговарао са француском државном секретарком Министарства војске Жанвијев Дариусек

Министар Ђорђевић разговарао са француском државном секретарком Министарства војске Жанвијев Дариусек

Министар Ђорђевић разговарао са француском државном секретарком Министарства војске Жанвијев Дариусек

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, приликом посете Марсеју где је као изасланик председника Александра Вучића, присуствовао обележавању 85. година од убиства краља Александра Првог Карађорђевића, разговарао је са државном секретарком Министарства војске Француске Републике Жанвијев Дариусек.

 

Министар Ђорђевић истакао је да му је драго што је имао прилику да са државном секретарком присуствује догађају који је од велике важности за обе земље, а како је рекао, верује да ће подршка Француске Србији и у будућности бити велика, и на нивоу односа које су наше две земље имале у Првом и Другом светском рату, када су се заједно на истој страни бориле за слободу.

 

„Република Србија наставиће да чува, негује и додатно унапређује пријатељство са Француском, како би указала захвалност на указаној помоћи током Првог светског рата. Такође, циљ ресорног министарства јесте да сачува успомене на све оне који су се борили за нашу лепшу будућност, те ће у још више пажње посветити заштити ратних меморијала и споменика”, рекао је Ђорђевић и још једном истакао да су односи Француске и Србије данас на високом нивоу пре свега захваљујући њеним председницима Александру Вучићу и Емануелу Макрону.

 

Како је навео, и недавна посета француског председника Емануела Макрона Србији је још једна потврда да су Србија и Француска на правом путу да достигну још виши ниво сарадње у многим областима, какве заслужују њихово постојано пријатељство.

 

Државна секретарка Министарства војске Француске Републике Жанвијев Дариусек истакла је да ће Француска увек пружати подршку нашој земљи и додала да ће се лично залагати да се сви догађаји, који су битни за обе стране и који потврђују пријатељство Француске и Србије, увек обележавају на највишем могућем нивоу.