Aa

Aa

Министар Ђорђевић разговарао са делегацијом ММФ - а

Министар Ђорђевић разговарао са делегацијом ММФ - а

Министар Ђорђевић разговарао са делегацијом ММФ - а

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи Јан Кејс Мартејн и разговарао о будућим плановима Министарства и досадашњим резултатима, посебно о унапређењу система социјалне заштите и пензионог система, као и o борби против сиве економије.

 

Министар Ђорђевић представио је делегацији ММФ-а сет закона чије се усвајање очекује у наредних годину дана и истакао да је један од њих и Закон о пензионом и инвалидском осигурању. Како каже, брига о најстаријим грађанима један je од приоритета рада ресорног министарства те се у складу са тим велики број активности усмерава на побољшање њихових услова живота.

 

„Досадашња сарадња са ММФ-ом била је на високом нивоу и настојаћемо да и у будућности наставимо ту добру сарадњу на обострано задовољство, а у корист грађана Републике Србије“, истакао је министар и захвалио ММФ-у на досадашњој подршци.

 

Делегација Међународног монетарног фонда похвалила је досадашње резултате Министарства истакавши да увек постоји простора за додатно унапређење сарадње, те да је њихова подршка Србији увек присутна.