Aa

Aa

Министар Ђорђевић разговарао о обнови српских војних гробаља у Грчкој

Министар Ђорђевић разговарао о обнови српских војних гробаља у Грчкој

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са опуномоћеним министром за економско-трговинске односе у амбасади Грчке Ламбисом Коуналакисом о темама из надлежности министарства, посебно када је  реч о очувању ратних војних меморијала.

 

Министар Ђорђевић истакао је значај српских меморијала ,,Зејтинлик“ у Солуну, на Кајмакчалану и Крфу. На састанку је било речи о плановима за одржавање и обнову наших меморијала, а једна од тема састанка била је и сарадња на организацији свечане церемоније поводом обележавања стогодишњице завршетка Великог рата која ће се у септембру управо на ова три места и одржати.

 

Ђорђевић је нагласио да заштита војних меморијала и места страдања показује поштовање Србије према својој прошлости и према свима онима који су невини изгубили животе у оружаним сукобима.

 

,,Србија жели да својим храбрим прецима ода заслужене почасти. Увек ћемо настојати да спомен обележја у њихову част буду достојанствена, јер ћемо тако заувек очувати сећање на њих“, подвукао је министар и додао да ће Србија и Грчка, коју везују бројни историјски догађаји, кроз које се стекло међусобно поверење и искрено пријатељство чувати заједничке обичаје и неговати традицију, јер је то гарант за бољу будућност грађана обе земље.

 

Ђорђевић и Коуналакис разговарали су и о већ сада доброј економској сарадњи Србије и Грчке, али и о могућностима за њено даље унапређење.

 

Опуномоћени министар за економско-трговинске односе у амбасади Грчке Ламбис Коуналакисом рекао је да ће предлоге српске стране пренети са задовољством надлежним институцијама у Атини и да Србија у Грчкој има правог пријатеља, што показују и дугогодишњи билатерални односи две земље.