Aa

Aa

Министар Ђорђевић разговарао је са слепим музичарима члановима чувеног египатског оркестра

Министар Ђорђевић разговарао је са слепим музичарима члановима чувеног египатског оркестра

Министар Ђорђевић разговарао је са слепим музичарима члановима чувеног египатског оркестра

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са слепим дамама музичарима, члановима египатског камерног оркестра „Ал Ноур Вал Амал“, који гостује у Републици Србији до 25. септембра у организацији амбасаде Арапске Републике Египта.

 

Том приликом, министар је изразио велико задовољство због гостовања овог еминентног оркестра и истакао да је то добра прилика за унапређење одоноса двеју земаља. 

 

„Изузетно ми је драго што домаћа публика има прилике да ужива у наступу ових изузетно талентованих дама. Сматрам да свака врста повезивања уметности и културе наша два народа додатно унапређује пријатељске односе Србије и Египта, који су традиционално изузетно добри“, рекао је рекао је Ђорђевић и додао да је оркестар у Србији дочекан са великим ентузијазмом и љубављу.  

 

Ђорђевић је истакао да је положај особа са инвалидитетом у Републици Србији на високом нивоу и да се ресор којим руководи свакодневно бори да им омогући што боље услове живота и рада.

 

Он је рекао да је овај оркестар још један доказ да особе са инвалидитетом могу да живе без баријера, баш као и остали људи.

 

Kамерни оркестар „Ал Ноур Вал Амал“ стекао је међународну репутацију, славу и признање, а посебно одушевљава чињеница да талентовани музичари наступају без читања музичких нота на Брајевом писму или по упутству маестра. 

 

Током турнеје по Србији, оркестар ће изводити класичне и оријенталне композиције. Први концерт одржан је 19. септембра у Народном позоришту у Ужицу, други 21. септембра у Kрагујевцу, а вечерас следи последњи концерт, који ће бити одржан у Новом Саду.