Aa

Aa

Министар Ђорђевић присуствовао свечаној додели захвалница донаторима поводом Националног дана давања

Министар Ђорђевић присуствовао свечаној додели захвалница донаторима поводом Националног дана давања

Министар Ђорђевић присуствовао свечаној додели захвалница донаторима поводом Националног дана давања

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у име Владе Републике Србије, присуствовао је свечаној додели захвалница донаторима поводом обележавања другог Националног дана давања и том приликом рекао да је овакав догађај од изузетне важности за Србију, јер успешно окупља грађане Србије, уједињује их у племенитости и подсећа на вишевековну филантропску традицију наше земље.

 

„Судећи по броју присутних и постигнутим резултатима, драго ми је што овај значајан пројекат из године у годину расте. Национални дан давања је значајан за Србију, јер подиже свест о значају улагања у заједницу, и подстиче грађане да активно учествују у унапређењу квалитета живота читавог друштва“, рекао је министар.

 

Он је такође подсетио да се Национални дан давања обележава са циљем прикупљања средства за системску подршку решењу одређеног проблема у друштву и додао да му је изузетно драго што је тема овога пута унапређење образовања у основним школама широм Србије.

 

„Поздрављам одлуку да и ове године тема Националног дана давања буде образовање, као један од кључних стубова на којима почива даљи развој наше земље. Добро је познато да су наука и иновације покретачи економског развоја и напретка друштва, те да улагањем у нове генерације улажемо у своју будућност“, истакао је Ђорђевић и додао да ће ускоро бити одржана трећа седница Савета за филантропију на којој ће се разматрати досадашњи резултати али и начини да се осигура жељени напредак у овој области.

 

Савет за филантропију је у последњих годину дана, у оквиру кампање „Школа добрих људи“, уз помоћ партнерских организација из Шида, Сомбора, Панчева и Београда, прикупио средства за куповину иновативне опреме уз помоћ које ће наставу пратити и у њој учествовати ђаци у преко 60 школа у 30 општина широм Србије. До данас је, заједничким напорима, прикупљено  8.1 милиона динара што је 86% циљаног износа, тај новац ће бити искоришћен за набавку рачунара, пројектора, интерактивних табли, као и би-бот (бее-бот) робота намењених образовању деце са сметњама у развоју. 

 

Национални дан давања је иницијатива Српског филантропског форума са мисијом развоја културе давања у Србији. Српски филантропски форум спроводи иницијативу у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давања који финансира УСАИД, а спроводи Kоалиција за доброчинство коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац а додатно чине Траг Фондација, Цаталyст Балканс, СМАРТ Kолектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.