Aa

Aa

Министар Ђорђевић присуствовао отварању манифестације "Дани Српске у Србији"

Министар Ђорђевић присуствовао отварању манифестације "Дани Српске у Србији"

Министар Ђорђевић присуствовао отварању манифестације "Дани Српске у Србији"

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаном отварању традиционалне манифестације "Дани Српске у Србији" које је ове године уприличено у Народном позоришту у Београду. Министар је том приликом истакао да су овакве манифестације од великог значаја јер, како каже, то је прилика да разменимо културно наслеђе и додатно учврстимо везе српског народа са обе стране Дрине.

 

„Влада Републике Србије улаже велике напоре да унапреди живот свих наших сународника, без обзира на то где они живе. Спровођење тако одговорне политике, само је показатељ да нисмо заборавили наше порекло, историју, културу и нашу потребу да се боримо за опстанак упркос свим тешким изазовима. Овакве манифестације су нам неопходне јер је то прилика да разменимо културно наслеђе и додатно учврстимо везе српског народа са обе стране Дрине“, рекао је министар. 

 

Ђорђевић је додао да Срби, без обзира на то где живе, морају бити уједињени, јер ће само на тај начин решити своје национално питање и опстати у овом суровом свету.     

 

Манифестација "Дани Републике Српске у Србији" трајаће до 10. септембра, а кроз различите програмске активности биће представљене бројне научне, културне и уметничке институције из свих делова Републике Српске. Манифестација ове године доноси богат садржај који обухвата  24 програма у више од 30 извођења у 21 граду и општини у Србији.