Aa

Aa

Министар Ђорђевић пожелео добродошлицу новом амбасадору Словеније

Министар Ђорђевић пожелео добродошлицу новом амбасадору Словеније

Министар Ђорђевић пожелео добродошлицу новом амбасадору Словеније

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је  са новопостављеним амбасадором Републике Словеније Дамјаном Бергантом о будућим заједничким активностима и пројектима. 

 

Ресорни министар пожелео је амбасадору Берганту добродошлицу у нашу земљу и успешан мандат, осврнувши се на добру сарадњу коју је остварио са његовим претходницима уз очекивање да ће квалитетан и продуктиван однос имати и са Његовом екселенцијом.  

 

„Наше две земље имају блиске билатералне односе који се огледају и кроз потписан Споразум о запошљавању српских држављана у Словенији и Меморандум о безбедности и здрављу на раду. Уверен сам да ће и у наредном периоду наша сарадња бити видљива не само кроз споразуме већ и преко заједничких пројеката“, рекао је министар и захвалио на подршци Словеније на путу Србије ка Европској унији.

 

Њ.Е. Дамјан Бергант поздравио је предлоге министра Ђорђевића за јачање даље сарадње две земље када је у питању ресорно министарство и истакао да ће подржати активности ресорног министарства током свог мандата. Такође, предложио је и да министар Ђорђевић и ресорни колеге из Љубљане  разговарају преко интернет платформе о темама које су од  заједничког интереса.