Aa

Aa

Министар Ђорђевић пожелео добродошлицу новој директорки УНИЦЕФ-а

Министар Ђорђевић пожелео добродошлицу новој директорки УНИЦЕФ-а

Министар Ђорђевић пожелео добродошлицу новој директорки УНИЦЕФ-а

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новом директорком УНИЦЕФ-а Дејаном Костадинов и пожелео јој успешан мандат, истакавши да верује да ће своју функцију вршити на најбољи могући начин, те и да је приоритет да се сарадња између ресорног Министарства и УНИЦЕФ-а додатно унапреди.

 

„Досадашња сарадња ресора којим руководим са УНИЦЕФ-ом била је на изузетно високом нивоу и током претходне три године направљена је добра основа за наставак даљих будућих заједничких активности“, објаснио је Ђорђевић.

 

С тим у вези, министар је истакао да Нацрт закона о правима детета и заштитнику права детета треба да буде пред скупштинским посланицима у предстојећем заседању и да је усвајање наведеног Закона успорила пандемија изазвана вирусом COVID-19. 

 

„Током свог мандата настојао сам да деци посветим посебну пажњу и из тог разлога многе активности овог Министарства су биле усмерене ка заштити деце и њихових права“, рекао је Ђорђевић.

 

Како је навео ресорно Министарство је заједно са хуманитарном организацијом Дечје срце обележило Дечју недељу, а Министарство је организовало активности које су претходиле овом обележавању, а које су биле посвећене деци. 

 

„Србија је веома напредовала када су у питању права детета, те је  при самом врху заједно са другим европским земљама“, закључио је Ђорђевић.    

 

Директорка УНИЦЕФ-а Дејана Костадинова захвалила се на одличној досадашњој сарадњи коју је УНИЦЕФ имао са ресорним Министарством. Она је посебно похвалила усвојену Стратегију за превенцију и заштиту деце од насиља као и превентивне мере које Србија спроводи у борби против пандемије. 

 

„УНИЦЕФ ће остати посвећен партнер Влади Републике Србије у свом даљем раду“, поручила је Костадинова.